Review de produs. Analizorul de gaze de ardere testo 300.


Am stat de vorbă, zilele trecute, cu câștigătorul campaniei noastre de testare a analizorului de gaze de ardere testo 300, domnul Gheorghe Florin Răzvan - reprezentantul firmei Grand Vision Instal SRL.


Campania de testare s-a desfășurat în perioada ianuarie - august 2020, o campanie la care s-au înregistrat peste 170 de participanți. Câștigătorul acestei campanii a fost desemnat prin tragere la sorți, premiul fiind un set testo 300.


Care sunt provocările zilnice ale unui tehnician de service, care sunt aplicațiile cele mai utilizate dar și care sunt cele mai mari beneficii pe care le aduce noul analizor de gaze de ardere testo 300, aflați din interviul de mai jos, realizat de colega noastră Mirela Lupșe. Haideți să vedem ce a ieșit.


Mirela: Vă rugăm să ne descrieți aplicația cel mai des utilizată și sarcina de măsurare în timpul unei zile obișnuite de lucru.


Gheorghe Florin Răzvan: Noi, la GVI, realizăm Verificări Tehnice Periodice la centrale termice, punere în funcțiune a centralelor rezidențiale și revizii, reglaje sau reparații la centrale termice.


Mirela: Ok, perfect. Și cât de des realizați măsurări în timpul sarcinilor de lucru?


Gheorghe Florin Răzvan: Realizăm zilnic măsurări în timpul sarcinilor de lucru.


Mirela: Care sunt cel mai des întâlnite probleme pe care le întâmpinați în timpul unei zile obișnuite de lucru? Și cum reușiți să rezolvați aceste probleme?


Gheorghe Florin Răzvan: Cred că lipsa accesului facil la centralele termice reprezintă una dintre cele mai mari provocări în timpul unei zile de lucru. Ca și rezolvare, de fiecare dată suntem nevoiți să găsim o cale prin care să demontăm corpurile de mobilier în care sunt încastrate centralele termice, pentru a avea acces la acestea. Iar pentru a realiza acest lucru, este nevoie de timp, care desigur, este prețios pentru oricine.Mirela: Există anumite standarde care trebuie luate în considerare în sarcinile zilnice de măsurare și, dacă da, cum vă afectează activitatea?


Gheorghe Florin Răzvan: Da, o măsurare cât mai corectă a nivelului de oxigen și a monoxidului de carbon pentru detreminarea calității arderii, într-un mod cât mai rapid, pentru optimizarea timpului de lucru, astfel îmbunătățindu-ne activitatea în teren.


Mirela: Pentru ce măsurări ați folosiți testo 300 în timpul testării și cum vă ajută analizorul să îndepliniți aceste sarcini de măsurare?


Gheorghe Florin Răzvan: Am folosit testo 300 pentru rapoartele de analiză a gazelor de ardere la Verificările Tehnice Periodice și diagnosticarea problemelor de ardere la centrale termice, iar în unele cazuri pentru cazanele pe combustibili solizi și ne ajută foarte mult să putem identifica problemele de ardere într-un mod rapid și precis.


Mirela: Ce funcții sau proprietăți ale instrumentului testo 300 considerați a fi deosebit de utile pentru munca dvs. zilnică?


Gheorghe Florin Răzvan: Cred că funcția de imprimare a măsurătorilor cu ajutorul imprimantei Bluetooth este un adevărat time saver. Conexiunea cu instrumentul se face în mod rapid, iar rapoartele de verificare se pot imprima la fața locului. În plus, magneții de pe spatele imprimantei sunt foarte utili pentru a fixa și imprimanta pe centrala termică, lângă analizor.


Mirela: După părerea dvs., care sunt punctele forte al instrumentului de măsurare testo 300 și sondele acestuia?


Gheorghe Florin Răzvan: Punctul forte al instrumentului ar fi bateria care ține destul de mult pentru un sistem de operare Android, cât despre sonde, nu aș putea să mă pronunț, din moment ce nu am folosit doar sonda standard.


Mirela: Care credeți că sunt avantajele și / sau dezavantajele analizorului testo 300 și ale sistemului de sonde în comparație cu alte produse similare?


Gheorghe Florin Răzvan: Avantajele analizorului testo 300 față de produsele similare din piață sunt reprezentate de prețul mult mai avantajos, fără a face compromisuri la calitate. În plus, sistemul de operare Android cu tehnologia Smart Touch, transformă analizorul într-un telefon mobil practic. Foarte simplu de folosit.


Mirela: Ce alte instrumente de măsurare Testo mai folosiți?


Gheorghe Florin Răzvan: Manomerele de presiune diferențială testo 510 și testo 510i și analizorul de gaze testo 330-2 LL.


Mirela: În opinia dumneavoastră, care sunt punctele forte ale instrumentelor noastre de măsurare Testo, în general?Gheorghe Florin Răzvan: Probabil diversitatea, dar mai ales calitatea și accesibilitatea. Practic, poți găsi un instrument de măsurare pentru orice aplicație, service, laborator de metrologie, toate de la un singur furnizor și la un preț accesibil.


Mirela: Privind în urmă - cum a fost raportul dintre așteptări și realitate în ceea ce privește testo 300? Produsul a livrat ceea ce v-ați așteptat de la el?


Gheorghe Florin Răzvan: La început, am fost puțin reticent datorită sistemului de operare Android, despre care știu că necesită resurse considerabile pentru a opera fluent, dar m-am convins că pentru acest instrument acesta nu reprezintă o problema. O experiență bună, pe care o recomand oricărui tehnician din domeniu. De fapt, recomand cu încredere toată gama de produse Testo, nu doar analizorul de gaze de ardere testo 300.


Mirela: V-a fost familiară compania Testo înainte de a participa la campania noastră de testare a instrumentului de măsurare testo 300? Dacă da, cum ați relaționat până acum cu compania?


Gheorghe Florin Răzvan: Da, suntem familiari atât cu compania Testo, cât și cu produsele și serviciile voastre, deoarece mai deținem alte câteva produse de care suntem foarte mulțumiți.


Mirela: Și, ultima întrebare - care au fost motivele pentru care ați participat la campania de testare a produsului testo 300?


Gheorghe Florin Răzvan: Suntem deschiși la nou și ne place tehnologia și chiar eram curioși cum o să se descurce aparatul în condiții de utilizare zilnică, ținând cont de îngrijorările menționate anterior.
Dacă doriți să aflați mai multe despre noul analizor de gaze de ardere testo 300, vă invităm să accesați link-ul de aici.

147 views0 comments